Translate

Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

εργασία και χαρά!



Η εβδομάδα που πέρασε είχε πολλή δουλίτσα-για μικρούς και μεγάλους-στο μικρό σχολείο μας.Οι μαθητές της Ε’ και Στ’  μέτρησαν και λογάριασαν τα Εμβαδά των τοίχων του σχολείου και μετά υπολόγισαν , πόσα λίτρα χρώμα θα χρειαστεί να αγοράσουμε, για να βάψουμε τις αίθουσές μας.

  Υπολόγισαν ακόμη, πόσο θα μας στοιχίσει η αγορά των υλικών. Αυτή ήταν μια καλή πρακτική εξάσκηση στη μέτρηση επιφανειών και τα παιδιά τη χάρηκαν ! Έτσι θα έπρεπε να πραγματοποιείται η μάθηση. Βιωματικά και μέσα από δραστηριότητες, που έχουν κοινωνικό  σκοπό και νόημα.



  Το Σάββατο οι γονείς των μαθητών βάζοντας κόπο, χρόνο  και καλή διάθεση ,  έβαψαν τις αίθουσες. Η προσφορά τους είναι ανεκτίμητη και φανερώνει , πόσο νοιάζονται για το χώρο που εμείς , μαθητές και δάσκαλοι , διδάσκουμε και μαθαίνουμε. Οι γονείς πάνω απ’ όλα με την κίνησή τους αυτή δίδαξαν στα παιδιά τους , πως  βρισκόμαστε στο «εμείς» . Πως πρέπει δηλαδή να δραστηριοποιούμαστε συλλογικά και να παίρνουμε πρωτοβουλίες , για να αναβαθμίζουμε το ευρύτερο περιβάλλον της γειτονιάς μας, του χωριού μας, του δρόμου έξω απ΄το σπίτι μας.
 Ένα μεγάλο μπράβο στους γονείς και κηδεμόνες του σχολείου μας !